Longbow
Print deze pagina

De onridderlijke pijl en boog
Screenshot In het spel Longbow neemt een computergestuurde variant van Robin Hood, een Engelse literaire held uit de Middeleeuwen die streed tegen de adellijke gezagdragers, het op tegen vijandige ridders. De held van het spel is sober gekleed - hij draagt bijvoorbeeld geen harnas - en is bewapend met een boog.

De boog was door zijn grote schootafstand en doorslagkracht een gevreesd wapen. De maliënkolder, samengesteld uit ijzeren ringen en het belangrijkste onderdeel van de wapenuitrusting, was geen partij voor een afgevuurde pijl. Ridders beschouwden de boog als een onridderlijk wapen, die zelfs aanleiding gaf tot ethische discussies: tijdens een kerkelijke vergadering werd de boog voor de strijd tussen christenen verboden en slechts toegestaan in oorlogen tegen heidenen. Het verbod haalde echter weinig uit en ridders moesten zich steeds zwaarder bepantseren.

De ridders in Longbow zijn nog geen wandelende metaalhandel; zij beschermen lijf en leden met een maliënkolder. Tegen een goed gemikte pijl van de held of heldin zijn ze dan ook niet opgewassen. Als je raak schiet, delven ze luid kermend het onderspit.

Start Longbow
Vorige pagina
Copyright © 2002-2010 Team llb243