Zwijsen-tweeling wint eerste prijs met website
Print deze pagina

Bron: KLIKnieuws
Datum: 29 november 2002

VEGHEL/’S-HERTOGENBOSCH - Barthe en Jorrit Diepstraten, VWO-leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, hebben donderdagmiddag de eerste prijs in de wacht gesleept in de finales van de ThinkQuest-wedstrijd. ThinkQuest is een onderdeel van Kennisnet, dat internetgebruik op scholen stimuleert en daarvoor jaarlijks een aantal ‘webstrijden’ organiseert.

Barthe en Jorrit ontwikkelden een educatieve en informatieve site met als onderwerp ‘Koning Artur en de Middeleeuwse literatuur. Jorrit hield zich met name bezig met vormgeving en lay-out, terwijl Barthe het grootste deel van de interactiviteit van de site ontwikkelde. Samen met docent Jos Krijnen verzamelde de broers veel informatie en materiaal over Koning Artur. Gebruikers van de site kunnen onder andere fragmenten lezen uit verschillende Arturromans en -publicaties, opdrachten maken, film- en muziekfragmenten bekijken en beluisteren.

In de ogen van de ThinkQuestjury was hun site de op één na mooiste van alle inzendingen; de hoofdprijs ging naar een team uit Delft. Wél won het Veghelse tweetal de prijs voor het beste design. Daarom keerden Barthe en Jorrit donderdagmiddag met een goedgevulde beurs huiswaarts: 5.000,- euro voor de eerste prijs en 1.000,- euro vanwege de mooiste vormgeving. De site van de Zwijsen-tweeling is te zien via http://proto.thinkquest.nl/~llb243/frames.html. Op www.thinkquest.nl vindt men alles over de wedstrijd. De site die de hoofdprijs won bereikt men via http://proto.thinkquest.nl/~llb333/dna/index.htm

De spanning in de zaal was groot
De spanning in de zaal was groot

Vorige pagina
Copyright © 2002-2010 Team llb243