Links
Print deze pagina

Op het Internet zijn honderden, zo niet duizenden, pagina's over Artur en de ridders van de Ronde Tafel verschenen. De onderstaande sites kunnen prima dienen als startpunt voor de digitale queeste naar Artur en bevatten tal van links naar andere sites over de legendarische koning.

Eerst volgen een aantal links naar algemene informatie over middeleeuwse literatuur en cultuur.

Literatuurgeschiedenis van de Middeleeuwen

 • www.literatuurgeschiedenis.nl
  Je bent deze mooie site over de middeleeuwse literatuurgeschiedenis al een paar keer tegengekomen. Meer informatie over de Nederlandse literatuur vind je op De Nederlandse Letteren. Onder meer bevat deze site een overzicht van op het Internet gepubliceerde teksten, waaronder teksten uit de Middeleeuwen. Op Geschiedenis van het Nederlands kun je alles vinden over de ontwikkeling van de Nederlandse taal.

Middeleeuwse handschriften

 • Heidelberg Universitätsbibliothek
  Het beroemdste handschrift uit de Universiteitsbibliotheek te Heidelberg is de Codex Manesse, waarin het werk van talloze Minnesänger verzameld is, voorzien van een bladgrote miniatuur. Het integrale handschrift is doorbladerbaar. Maar de collectie bevat vele andere fraai verluchte handschriften. Een aantal daarvan zijn doorbladerbaar. Er wordt uitvoerig ingegaan op achtergronden en productie.

Artur, zijn ridders en de Graal

Overige

 • Muziek en Verteltheater Donder Elf
  Donderelf biedt een uitgebreid repertoire aan voorstellingen voor jong en oud. Authentiek verteltheater wordt afgewisseld met muziek, zang en poppenspel. Donderelf neemt je mee op reis met muziek en verhaal, door de middeleeuwen naar het begin der tijden, naar vreemde culturen, naar een tijd van eenvoud, verwondering, sprookjes en legendes. Donderelf vertelt ook verhalen over Koning Artur en treedt op in middeleeuwse kledij. Verder worden middeleeuwse en Keltische melodie´┐Żn ten gehore gebracht via doedelzak en harp.
 • Scapreel
  Erg uitgebreide website met allerlei informatie over de authentieke Middeleeuwen.
 • A Guide to Medieval and Renaissance Instruments
  Op deze website vind je informatie over verschillende middeleeuwse instrumenten. De pagina's bevatten zelfs MP3-bestanden zodat je kunt luisteren hoe de instrumenten klinken.
 • literatuur.pagina.nl
  Uitgebreide pagina met links naar allerlei sites over literatuur. Met onder andere de volgende onderdelen: klassieke literatuur, schrijvers, literatuur Nederlands en letterkunde.
 • boeken.pagina.nl
  Boeken.pagina.nl, alle boekenlinks op een rijtje.
 • druiden.pagina.nl
  Op deze pagina is een onderdeel 'Arturlegenden' opgenomen.
 • middeleeuwen.beginthier.nl
  Erg uitgebreid overzicht van sites met de Middeleeuwen als onderwerp.
 • geschiedenis.studiehuis.net
  Verzameling links naar geschiedenis-sites.
 • HistoPortal
  HistoPortal is een atlas (encyclopedie) van de mythologie en incidenteel ook van de oudheid en geschiedenis.
 • Didactiek.opzijnbest.nl
  Startpagina over didactiek. Links met uitgebreide omschrijving en informatie.
Vorige pagina
Copyright © 2002-2010 Team llb243