Perspagina
Print deze pagina

Hieronder vind je enkele (kranten)artikelen over deze website en de ThinkQuest-finale.

 1. Eerste prijs website tweelingbroers (loginservice)
  Brabants Dagblad, 29 november 2002
  "De Veghelse tweelingbroers Barthe en Jorrit Diepstraten hebben gistermiddag een eerste prijs gewonnen tijdens de landelijke finale van de ThinkQuest 'webstrijd' voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Deze finale vond plaats in de School voor de Toekomst in Den Bosch. De broers kregen de prijs voor het opzetten van hun educatieve website over Koning Arthur. Aan de prijs is een geldbedrag gekoppeld van 5.000 euro."

 2. Zwijsen-tweeling wint eerste prijs met website
  KLIKnieuws, 28 november 2002
  "Barthe en Jorrit Diepstraten, VWO-leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, hebben donderdagmiddag de eerste prijs in de wacht gesleept in de finales van de ThinkQuest-wedstrijd."

 3. Brabantse scholen in de prijzen
  Teletekst Omroep Brabant
  "Bij de oudere scholieren won het Zwijsen College in Veghel met de website Koning Artur en de Middeleeuwse literatuur."

 4. Winnaars webwedstrijd bekend
  Tijdschrift Natuurwetenschap & Techniek, 3 december 2002
  "Thinkquest, de wedstrijd waarin teams van leerlingen educatieve websites maken, leverde ook dit jaar weer fantastische websites op."

 5. Website Koning Arthur prijswinnaar Thinkquest
  Studiecentrum Cultuurnetwerk.nl, 3 december 2002
  "Op 28 november werden de prijzen van Thinkquest voor leerlingen uitgereikt. In de categorie 16 jaar en ouder won het team van de website Koning Arthur en de Middeleeuwse literatuur de eerste prijs. Deze educatieve site is zeer informatief en neemt de bezoeker bij de hand op zoek naar de Middeleeuwse literatuur. Er kunnen fragmenten gelezen en Middeleeuwse muziek beluisterd worden. Heel geschikt om te gebruiken bij de literatuurlessen Nederlands."

 6. Scholieren winnen prijzen met hun website
  SURFnet Nieuws, 5 december 2002
  "De eerste prijs in de categorie voor leerlingen van 16 jaar en ouder werd gewonnen door het team van de website Koning Arthur en de Middeleeuwse literatuur. Deze educatieve site is zeer informatief en neemt de bezoeker bij de hand op zoek naar de Middeleeuwse literatuur. Er kunnen fragmenten gelezen en Middeleeuwse muziek beluisterd worden."

 7. De mogelijkheden van de nieuwe media voor het literatuuronderwijs
  Universiteit Gent: Nele Beerens, Kira Museeuw en Ellen van Nieuwenhuyse, 21 januari 2003
  "We hebben ons alle drie gedurende het eerste trimester van dit schooljaar door deze voor de leerlingen veeleer saaie materie geworsteld en achteraf veel spijt gehad dat we deze sites niet vroeger hadden ontdekt. Op beide sites leren de leerlingen immers op een speelse en interactieve manier kennismaken met de middeleeuwse literatuur, waardoor ze inzien dat dit niet noodzakelijk vervelende leerstof hoeft te zijn, maar ook een boeiende ontdekkingstocht kan worden."

 8. Nieuwe media in literatuuronderwijs
  Universiteit Gent: Stefanie de Jonghe en Sharon de Neve, 22 januari 2003
  "De voornaamste verdienste van deze site is dat middeleeuwse literatuur boeiend wordt voor leerlingen door de opdrachten, de verwijzingen naar films en strips, de interactiviteit. Er zijn ook interessante links te vinden die erg handig kunnen zijn voor bijvoorbeeld groepsopdrachten. Deze site kan het uitgangspunt zijn van individuele of groepsbesprekingen over koning Arthur, en dan kunnen de leerlingen vanuit deze site meer informatie opzoeken."

 9. Nieuwe media in het literatuuronderwijs
  Universiteit Gent: Kristien de Geest, 24 januari 2003
  "Deze Thinkquest vertelt in zes hoofdstukken over de middeleeuwse literatuur in het algemeen en Koning Artur in het bijzonder. Ook deze site biedt grote mogelijkheden tot interactief en zelfstandig online leren."

 10. Literatuuronderwijs in het digitale tijdperk
  Universiteit Gent: Greet Pauwelijn, 27 januari 2003
  "Bij onze Noorderburen stootte ik op twee meesterwerkjes bedoeld voor leerlingen van het secundair onderwijs."

 11. Bespreking website 'Koning Artur en Middeleeuwse Literatuur'
  Levende Talen Magazine, nummer 89 (2003)
  "Al met al is deze inzending, opgezet door leerlingen, zeer geschikt voor de klas, want daar is hij zo inzetbaar in de letterkundeles."

De volgende kranten en websites hebben alle het ANP-bericht over de ThinkQuest-finale geplaatst ("In de categorie boven de 16 jaar sleepte een team van het Zwijsen College in Veghel een eerste prijs in de wacht met een site over Koning Arthur en de middeleeuwse literatuur."):

 1. Brabants Dagblad, 28 november 2002
 2. De Telegraaf, 28 november 2002
 3. Trouw, 28 november 2002
 4. Sp!ts, 28 november 2002
 5. Leeuwarder Courant, 28 november 2002
 6. Zon Multimedia magazine
 7. CompuServe
 8. Tweakzone, 29 november 2002
 9. Automatiserings Gids, 29 november 2002
Vorige pagina
Copyright © 2002-2010 Team llb243