Help
Print deze pagina

Verloopt de queeste niet volgens plan? Met andere woorden: weet je niet hoe deze website werkt? Lees dan even deze pagina door.

De website is als volgt ingedeeld:

Op deze site vind je zes hoofdstukken, namelijk:

 1. De Middeleeuwen
 2. Middeleeuwse boeken
 3. Literaire cultuur
 4. Artur in Brittannië
 5. De literaire Artur
 6. De tastbare Artur

Verder zijn er fragmenten van Arturromans en bijbehorende opdrachten. De tekstfragmenten en de opdrachten zijn te bereiken via het woord tekstfragmenten in de navigatiebalk. Ook hier is een apart invoerveld met ruimte om de opdrachten te beantwoorden.

Daarnaast heeft de site een hoofdstuk interactief. Onderdelen hiervan zijn een quiz en een woordpuzzel, waarmee je je kennis over Artur kunt testen na het lezen van de hoofdstukken. Ook kun je via het woord spellen diverse middeleeuwse computerspelletjes spelen en is er een gastenboek voor je reacties op de site.
Via het woord vermaak in de navigatiebalk kun je filmfragmenten van Arturfilms bekijken, een strip en zijn er verwijzingen naar sites en literatuur over Artur.

Linksboven op de pagina vind je drie icoontjes. Als je op je het linker icoon klikt (de luidspreker) verschijnt er op je scherm een jukebox. De inhoud van deze jukebox bestaat uit vijf radiostations die je via Internet kunt beluisteren (hiervoor is het wel nodig dat je Windows Media Player hebt geïnstalleerd). Blijf je liever in de geest van de inhoud van deze site, dan kun je via de jukebox ook drie 'middeleeuwse' muziekjes beluisteren.
Bij klikken op het tweede icoontje (het kladblok) verschijnt er eveneens een venster. In dit venster kun je tijdens het lezen van de site tekst invoeren. Handig bij het maken van aantekeningen of het beantwoorden van opdrachten. Door op de knop Tekst opslaan te klikken, bewaar je de tekst. Na het sluiten van de kladblok of de hele site, blijft de ingevoerde tekst bewaard; op een later tijdstip kan deze weer worden opgevraagd. Zelfs het opnieuw opstarten van de computer is geen probleem; zo lang je de Internet-cache (gedeelte op de harde schijf waar alle Internetbestanden worden opgeslagen) niet leegt, blijft de informatie aanwezig.
Verder is er de mogelijkheid om de inhoud van de site uit te printen. Dat kan via de printericoon rechts boven op iedere pagina. Daarnaast kun je de inhoud van hoofdstuk 1 tot en met 6, inclusief de beginpagina, ook eerst downloaden in PDF-formaat en vervolgens printen. Klik hiervoor op het icoon van de printer in de navigatiebalk.
Door het vergrootglas, het derde icoontje linksboven op elke pagina, aan te klikken kom je terecht in een zoekmachine waarmee je bepaalde termen of woorden op de site eenvoudig terug kunt vinden. Type je bijvoorbeeld het woord graal in, dan worden in mum van tijd alle pagina's van de site waarop dit woord voorkomt in beeld gebracht. Via een klik met de muis kom je vervolgens terecht op de betreffende pagina('s).

Verder zijn via de navigatiebalk de volgende onderdelen te bereiken:

 • Docent: informatie voor gebruik van deze site in de les.
 • Leesdossier: afsluitende opdrachten voor het leesdossier.
 • Antwoorden: heb je de vragen bij de hoofdstukken en tekstfragmenten goed beantwoord?
 • Colofon: informatie over de site, de makers ervan en bronvermelding.
 • Sitemap: grafische weergave van de structuur van de website.
 • Printversie: via het icoontje met de printer kun je printversies van de inhoud opvragen.
 • Contact opnemen: via het icoontje met de brief en envelop kun je de makers een e-mail sturen.

Vragen
 • Mijn knop Vorige in de browser werkt niet. Hoe kan ik toch naar de vorige pagina gaan?
  Door twee keer op de knop Vorige te klikken, keer je terug naar de vorige pagina.

 • De kladblok-functie werkt niet. Wat kan er fout zijn?
  Deze functie werkt alleen wanneer cookies in de browser zijn ingeschakeld.

 • De radio werkt niet op deze computer. Wat moet ik doen?
  Ga naar de website van Microsoft om Windows Media Player te downloaden. Klik op de knop Download om het bestand naar de computer te kopiëren. Start na het downloaden het installatieprogramma door op het icoon te dubbelklikken. Volg de aanwijzingen op het scherm op. Na installatie is Windows Media Player klaar voor gebruik.

 • De browser reageert vreemd tijdens het navigeren door de site. Wat doe ik fout?
  Om goed door deze site te kunnen navigeren, dien je de optie JavaScript in je browser te activeren.

 • De quiz werkt niet. Doe ik iets fout?
  Zorg dat JavaScript in je browser ingeschakeld is. Indien dit het probleem niet oplost, gebruik je waarschijnlijk een browser die de quiz niet kan verwerken. We raden je aan de nieuwste versie van de browser te installeren of Internet Explorer te gebruiken.

Je kunt gerust contact met ons opnemen indien je je probleem niet opgelost krijgt.

Vorige pagina
Copyright © 2002-2010 Team llb243